Как се промени животът ми откакто използвам Планер?

Как се промени животът ми откакто използвам Планер?

Скъпи приятели, започваме серия от постове, в които наши клиенти споделят опита си от използването на Планер. Първа, нейната история ще ни разкаже Ралица Милева. Тя е на 27 години, живее в София, работи като Бизнес Анализатор и фрийлансър в сферата на бизнес услугите и използва нейния Планер от близо една година.

-------------------

През последните години популярността на хартиените планери се увеличава и може би за много хора е странно как в дигиталната ера се обръщаме все повече към „остарелия“ метод за записване на задачите ни в органайзери и тефтери. Но освен носталгията по писането на ръка те ни помагат да подходим към планирането на времето ни по-сериозно и да увеличим продуктивността си. Например, можете да използвате календара на телефона си за ежедневните задачи, но трябват още поне 3-4 различни приложения за записване на цели, приоритети, бележки, списъци за пазаруване и други. А Планерът съдържа всичко това на едно място и е толкова лесен за носене, колкото е и мобилният телефон.

Да си призная, в началото и аз бях скептично настроена, но всички около мен бяха луди по така наречените Планери, органайзери, стикери и всякакви аксесоари за тях, че реших да опитам. Главното, което ме подтикна към тази покупка беше, че дните ми бяха препълнени със задачи, появяваха се и още, които оставаха на изчакване за уикенда, когато пък бях толкова изморена, че и той минаваше като една секунда. Ежедневието се беше превърнало в един кръговрат, в който не успявах със задачите, а дори да завърша някоя от тях, не виждах с какво ми е помогнала за главната ми цел и мисия в живота. Срещите с приятелите и семейството ми бяха сведени до минимум, защото нямах време, разбира се! А вечерите, в които можех да прекарам пълноценно времето си с половинката или да се погрижа за себе си, минаваха неусетно, загледана в екрана на телефона, защото нямах сили и енергия да правя каквото и да било. Реших да опитам и аз и да разбера дали Планерът ще ми помогне, така че ето го моето мнение:

Исках моя нов органайзер да отговаря на няколко условия: да бъде лек и удобен за носене (да се побира в дамската ми чанта), да няма напечатани дати, защото не взех решението да започна да попълвам Планер в началото на календарната година и, освен мястото за ежедневните ангажименти, да има място, в което мога да записвам целите, приоритетите си и да рефлектирам върху изпълнението им. Спрях се на този модел -> https://plannerbg.com/page/planner-littleblack-buy, който освен всичко друго ме грабна с непретенциозния си и елегантен дизайн, тъй като обичам по-изчистените неща.

В началото ми отне време, около седмица, за да свикна да попълвам задачите си всекидневно и да правя план за изпълнението им. Това, което ми помогна беше попълването на целите ми за тази година. Когато видях написани всички неща, които искам да постигна през годината, някак успях да ги систематизирам в главата си и да добавям всеки ден по една задачка, която ще ми помогне да се доближа до целта си.

Както споменах по-горе съм много зает човек. Освен че работя като Бизнес Анализатор в голяма компания, отделям време и за фрийланс проекти. Работното ми време е гъвкаво, което създава още по-голям хаус в графика ми, тъй като до скоро не умеех да структурирам правилно деня си и губех много ценно време.

Това, което най-много ми помогна в Планера беше, че успях да вкарам в програмата си и задачи, свързани с моето лично време и семейство. Бях свикнала когато отида на работа да нахвърлям на един лист професионалните си задачи, за да работя по тях и съответно да ги зачертая, щом са приключени. Но след като започнах да попълвам Планера осъзнах, че наистина когато планирам и време за себе си и за любимите хора, и когато съм го написала като задача аз го изпълнявам. Например, в полето „Задачи“ в Планера записвам работните ми анагажименти за деня – презентации, срещи, оперативки, имейли, както и работата по страничните ми проекти, в хронологичен ред. Така още от сутринта, от започването на работния ден, аз знам точно и ясно какво трябва да свърша и как да бъдат подредени ангажиментите, за да съм максимално ефективна.

Обикновено сутрин съм по-концентрирана от следобед, затова оставям по-трудните задачи за сутринта, а следобеда върша нещата, които не изискват чак толкова енергия или са по-ненатоварващи, например отговарянето на имейли или телефонни обаждания. Това специално работи за мен. Аз лично изпитвам огромно удоволствие когато попълня кръгчето пред дадена задача и я маркирам като изпълнена. :) Установих, че когато задачите ми са подредени и написани, аз препускам през тях без да се разсейвам и вече дори ми остава свободно време следобед, което преди беше немислимо. Обикновено времето, което ми остава е около 1 - 2 часа. Тази часове използвам за задачите от графата „Семейство и лично време“. Започнах да тренирам, посещавам едно йога студио близо до работа, в което редувам тренировките по йога с аеробика и пилатес и се чувствам превъзходно. Освен че редуцирам натрупаната умора, тялото ми се изпълва с енергия и на следващия ден съм дори още по-продуктивна, а настроението ми се повишава за седмици наред :) Тренирам 2 или 3 пъти в седмицата, а през останалото време се виждам с приятелките ми, семейството или прекарвам още време навън с любимия човек. Преди никога не съм си и помисляла, че мога да си свърша цялата работа и в 16:30 в делничен ден да бъда на някоя спа процедура с приятелка, да пия кафе с майка ми или да се наслаждавам на хубава разходка в центъра на София с половинката ми :)

Допълните ползи, които Планерът внесе в моя живот са свързани с по-доброто ми финансово планиране, тъй като той съдържа инструменти за следене на финансовите потоци, а и изградих навик да си записвам всеки ден колко пари съм похарчила, за да имам по-ясна представа къде „отлитат“ и за какво ги давам.

Също, много ми помогнаха и полетата, в които се записват храненията и количеството вода, които съм изпила през деня. Успях да намаля консумацията на следобедните сладкишчета или начосите, които толкова често си хапвах, понеже когато видях, написано на хартия, че тази седмица съм изяла 3 пакета с царевичен чипс, а е само четвъртък :) си казах, че не искам като остарея да прекарвам свободното си време в болници.

Вече не ми се налага да мисля дълго какво да подаря на любимите хора, защото когато някой от тях спомене в разговор за какво мечтае, аз моментално си го записвам в Планера, където има графа „Идеи за подаръци“, и щом наближи празника веднага знам как да направя най-готината изненада.

Освен това, често си записвам и места, които аз искам да посетя или забавления, които да опитам в съответните списъци в Планера, и всеки уикенд с половинката ми правим нещо различно и се забавляваме невероятно!

Мога да разказвам още дълго за ползите, които открих в Планера, но за да не ви отегчавам обещавам да напиша още няколко статии с начините, по които този органайзер преобрази ежедневието ми. На всеки, който се чувства неорганизиран, като мен преди, и който не успява със задачите си препоръчвам да опита с Планер и сам да види резултатите. Дали ще работи за вас зависи само от вашето желание за промяна. Аз направих своята стъпка към успеха, направете я и вие!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Планиране

Планиране

Как се промени животът ми откакто използвам Планер?

Как се промени животът ми откакто използвам Планер?

Да си призная, в началото и аз бях скептично настроена, но всички около мен бяха луди по така наречените Планери, органайзери, стикери и всякакви аксесоари за тях, че реших да опитам. Главнот Да си призная, в началото и аз бях скептично настроена, но всички около мен бяха луди по така наречените Планери, органайзери, стикери и всякакви аксесоари за тях, че реших да опитам. Главнот 2019-04-24T14:00:23+03:00 Как се промени животът ми откакто използвам Планер?

<p class="text-aligncenter">Скъпи приятели, започваме серия от постове, в които наши клиенти споделят опита си от използването на <strong><a href="../../../../">Планер</a></strong>. Първа, нейната история ще ни разкаже Ралица Милева. Тя е на 27 години, живее в София, работи като Бизнес Анализатор и фрийлансър в сферата на бизнес услугите и използва нейния Планер от близо една година.</p> <p class="text-aligncenter">-------------------</p> <p class="text-aligncenter">През последните години популярността на хартиените <a href="../../../page/produkti"><strong>планери</strong></a> се увеличава и може би за много хора е странно как в дигиталната ера се обръщаме все повече към &bdquo;остарелия&ldquo; метод за записване на задачите ни в органайзери и тефтери. Но освен носталгията по писането на ръка те ни помагат да подходим към планирането на времето ни по-сериозно и да увеличим продуктивността си. Например, можете да използвате календара на телефона си за ежедневните задачи, но трябват още поне 3-4 различни приложения за записване на цели, приоритети, бележки, списъци за пазаруване и други. А <strong><a href="../../../page/produkti">Планерът</a></strong> съдържа всичко това на едно място и е толкова лесен за носене, колкото е и мобилният телефон.</p> <p class="text-aligncenter"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/planner-buro-5cc03ea47e92f.jpg" alt="" width="320" height="260" /></p> <p class="text-aligncenter">Да си призная, в началото и аз бях скептично настроена, но всички около мен бяха луди по така наречените<strong> <a href="../../../page/produkti">Планери, органайзери</a></strong>, <a href="../../../page/stikeri-za-planer-buy"><strong>стикери</strong></a> и всякакви <a href="../../../page/planning-box-accessories"><strong>аксесоари</strong></a> за тях, че реших да опитам. Главното, което ме подтикна към тази покупка беше, че дните ми бяха препълнени със задачи, появяваха се и още, които оставаха на изчакване за уикенда, когато пък бях толкова изморена, че и той минаваше като една секунда. Ежедневието се беше превърнало в един кръговрат, в който не успявах със задачите, а дори да завърша някоя от тях, не виждах с какво ми е помогнала за главната ми цел и мисия в живота. Срещите с приятелите и семейството ми бяха сведени до минимум, защото нямах време, разбира се! А вечерите, в които можех да прекарам пълноценно времето си с половинката или да се погрижа за себе си, минаваха неусетно, загледана в екрана на телефона, защото нямах сили и енергия да правя каквото и да било. Реших да опитам и аз и да разбера дали Планерът ще ми помогне, така че ето го моето мнение:</p> <p class="text-aligncenter">Исках моя нов органайзер да отговаря на няколко условия: да бъде лек и удобен за носене (да се побира в дамската ми чанта), да няма напечатани дати, защото не взех решението да започна да попълвам Планер в началото на календарната година и, освен мястото за ежедневните ангажименти, да има място, в което мога да записвам целите, приоритетите си и да рефлектирам върху изпълнението им. Спрях се на този модел -&gt; <a href="../../../page/planner-littleblack-buy"><span style="color: #00ccff;">https://plannerbg.com/page/planner-littleblack-buy</span></a>, който освен всичко друго ме грабна с непретенциозния си и елегантен дизайн, тъй като обичам по-изчистените неща.</p> <p class="text-aligncenter"><a href="../../../page/planner-littleblack-buy"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/untitled-design12.png" alt="" width="286" height="286" /></a></p> <p class="text-aligncenter">В началото ми отне време, около седмица, за да свикна да попълвам задачите си всекидневно и да правя план за изпълнението им. Това, което ми помогна беше попълването на целите ми за тази година. Когато видях написани всички неща, които искам да постигна през годината, някак успях да ги систематизирам в главата си и да добавям всеки ден по една задачка, която ще ми помогне да се доближа до целта си.</p> <p class="text-aligncenter">Както споменах по-горе съм много зает човек. Освен че работя като Бизнес Анализатор в голяма компания, отделям време и за фрийланс проекти. Работното ми време е гъвкаво, което създава още по-голям хаус в графика ми, тъй като до скоро не умеех да структурирам правилно деня си и губех много ценно време.</p> <p class="text-aligncenter">Това, което най-много ми помогна в <strong><a href="../../../page/planner-littleblack-buy">Планера</a></strong> беше, че успях да вкарам в програмата си и задачи, свързани с моето лично време и семейство. Бях свикнала когато отида на работа да нахвърлям на един лист професионалните си задачи, за да работя по тях и съответно да ги зачертая, щом са приключени. Но след като започнах да попълвам Планера осъзнах, че наистина когато планирам и време за себе си и за любимите хора, и когато съм го написала като задача аз го изпълнявам. Например, в полето &bdquo;Задачи&ldquo; в <a href="../../../page/planner-littleblack-buy"><strong>Планера</strong></a> записвам работните ми анагажименти за деня &ndash; презентации, срещи, оперативки, имейли, както и работата по страничните ми проекти, в хронологичен ред. Така още от сутринта, от започването на работния ден, аз знам точно и ясно какво трябва да свърша и как да бъдат подредени ангажиментите, за да съм максимално ефективна.</p> <p class="text-aligncenter"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/stranica-planer.jpg" alt="" width="435" height="416" /></p> <p class="text-aligncenter">Обикновено сутрин съм по-концентрирана от следобед, затова оставям по-трудните задачи за сутринта, а следобеда върша нещата, които не изискват чак толкова енергия или са по-ненатоварващи, например отговарянето на имейли или телефонни обаждания. Това специално работи за мен. Аз лично изпитвам огромно удоволствие когато попълня кръгчето пред дадена задача и я маркирам като изпълнена. :) Установих, че когато задачите ми са подредени и написани, аз препускам през тях без да се разсейвам и вече дори ми остава свободно време следобед, което преди беше немислимо. Обикновено времето, което ми остава е около 1 - 2 часа. Тази часове използвам за задачите от графата &bdquo;Семейство и лично време&ldquo;. Започнах да тренирам, посещавам едно йога студио близо до работа, в което редувам тренировките по йога с аеробика и пилатес и се чувствам превъзходно. Освен че редуцирам натрупаната умора, тялото ми се изпълва с енергия и на следващия ден съм дори още по-продуктивна, а настроението ми се повишава за седмици наред :) Тренирам 2 или 3 пъти в седмицата, а през останалото време се виждам с приятелките ми, семейството или прекарвам още време навън с любимия човек. Преди никога не съм си и помисляла, че мога да си свърша цялата работа и в 16:30 в делничен ден да бъда на някоя спа процедура с приятелка, да пия кафе с майка ми или да се наслаждавам на хубава разходка в центъра на София с половинката ми :)</p> <p class="text-aligncenter"><a href="../../../../page/produkti"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/vasia-planer-tuk.png" alt="" /></a></p> <p class="text-aligncenter">Допълните ползи, които Планерът внесе в моя живот са свързани с по-доброто ми финансово планиране, тъй като той съдържа инструменти за следене на финансовите потоци, а и изградих навик да си записвам всеки ден колко пари съм похарчила, за да имам по-ясна представа къде &bdquo;отлитат&ldquo; и за какво ги давам.</p> <p class="text-aligncenter">Също, много ми помогнаха и полетата, в които се записват храненията и количеството вода, които съм изпила през деня. Успях да намаля консумацията на следобедните сладкишчета или начосите, които толкова често си хапвах, понеже когато видях, написано на хартия, че тази седмица съм изяла 3 пакета с царевичен чипс, а е само четвъртък :) си казах, че не искам като остарея да прекарвам свободното си време в болници.</p> <p class="text-aligncenter">Вече не ми се налага да мисля дълго какво да подаря на любимите хора, защото когато някой от тях спомене в разговор за какво мечтае, аз моментално си го записвам в Планера, където има графа &bdquo;Идеи за подаръци&ldquo;, и щом наближи празника веднага знам как да направя най-готината изненада.</p> <p class="text-aligncenter"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/planner-stranica-2.jpg" alt="" width="290" height="296" /></p> <p class="text-aligncenter">Освен това, често си записвам и места, които аз искам да посетя или забавления, които да опитам в съответните списъци в <a href="../../../page/planner-littleblack-buy"><strong>Планера</strong></a>, и всеки уикенд с половинката ми правим нещо различно и се забавляваме невероятно!</p> <p class="text-aligncenter">Мога да разказвам още дълго за ползите, които открих в <a href="../../../"><strong>Планера</strong></a>, но за да не ви отегчавам обещавам да напиша още няколко статии с начините, по които този органайзер преобрази ежедневието ми. На всеки, който се чувства неорганизиран, като мен преди, и който не успява със задачите си препоръчвам да опита с <strong><a href="../../../">Планер</a></strong> и сам да види резултатите. Дали ще работи за вас зависи само от вашето желание за промяна. Аз направих своята стъпка към успеха, направете я и вие!</p> <p class="text-aligncenter"><a href="../../../page/produkti"><img src="https://cdncloudcart.com/12912/files/image/vasia-planer-tuk.png" alt="" /></a></p>

, , , , ,
Сравнение на продукти